Led in retail: Van den Assem

Voor van den Assem schoenenmode kregen wij de vraag van interieurbouwer Maqutos om een lichtplan te maken. De eisen waren:

* Gezellige uitstraling (halogeenkleur)
* Goeie kleurweergave
* Rekening houden met opruimingssituatie
* Alles inbouw

We hebben gekozen voor de Panos Infinity en Cardan Led spots van Zumtobel. De basisverlichting bestaat uit 35 spots Panos Infinity, welke volledig in het stucwerk zijn geïntegreerd zonder flens. De spots kunnen van kleurtemperatuur variëren van 2700K tot 6500K. Hierdoor hebben we de mogelijkheid gecreëerd om seizoensafhankelijke kleurinstellingen te maken. Uiteindelijk hebben we 3 preset instellingen gemaakt: zomer, winter en opruiming.

Voor het uitlichten van de producten hebben we 50 Cardan 47W richtbare led spots gebruikt met kleur 930. Reden hiervoor was om de rood-bruine leerkleuren goed tot hun recht te laten komen in het kunstlicht.

Door een goed doordacht lichtplan is er energiebesparing gerealiseerd. Ook is er een grote financiële meerwaarde gecreëerd, doordat de kleur-veranderende verlichting omzet verhogend werkt.

De led’s geven beduidend minder warmte af dan bijvoorbeeld CDMT, waardoor de airco minder vaak aan slaat. Daarnaast zullen de onderhoudskosten nihil zijn aangezien de spots sowieso tot de volgende verbouwing zullen blijven werken.

Project: van den Assem schoenenmode Alexandrium Rotterdam
Lichtontwerp: René de Jong Koreman Verlichting
Opdrachtgever: Maqutos Interieurbouw Den Haag

KlantVan den Assem

Privacy Preference Center