7.000 led-prints in de Openbare Bibliotheek Amsterdam

Voor de hoofdvestiging van de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA) aan de Oosterdokskade, heeft Koreman Verlichting zevenduizend Philips Fortimo led-prints geïnstalleerd. Het project werd ’s nachts, buiten de openingstijden, uitgevoerd. Na een uitgebreide proef in de zomerperiode besloot de Bibiliotheek te kiezen voor de oplossing van Koreman Verlichting.

De lichtkolommen zijn opgebouwd uit individuele modules van zestig bij honderdveertig centimeter met ieder acht led-prints. De aluminium panelen zijn door ons ontworpen en op maat gemaakt. Ook de assemblage heeft in eigen huis plaatsgevonden. De installatie is dimbaar en realiseert een energiebesparing van vijftig procent. De keuze voor led is grotendeels gemaakt vanwege het geringe onderhoud dat led-verlichting vergt in combinatie met de moeilijke bereikbaarheid van de lichtinstallatie.

KlantOpenbare Bibliotheek Amsterdam

VERVOLGOPDRACHT:HONDERDEN METERS DIRECT & INDIRECT LICHT

Van de Openbare Bibliotheek te Amsterdam (OBA) kregen wij in 2015 een vervolg opdracht: vervanging van de handrail verlichting.

De huidige handrail was bij elke meter voorzien van twee stuks TL5 21W, afgedekt met een kunststof kap. Het onderhoud op deze verlichting was, vanwege het minimalistische ontwerp, nogal hoog. Koreman heeft een compleet nieuw led armatuur ontwikkeld. Deze ziet er aan de buitenkant precies hetzelfde uit. Wij hebben het product in eigen huis ontwikkeld, getekend en geproduceerd. De installatie is in de zomer van 2015 afgerond. In plaats van een 21W TL5, maken we nu gebruik van 12W led. In totaal hebben we 500m handrail vervangen. Het armatuur combineert SurroundLight met directe verlichting.

Privacy Preference Center